ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συνέντευξη: Πωλίνα Χριστοδούλου: Η επιτυχία της είναι δεδομένη

Της Μαρίνας Χατζηχριστοδούλου

Είναι όμορφη, είναι λαμπερή και αγαπάει πολύ την δουλειά της.

Αυτό φαίνεται άλλωστε στην Πωλίνα Χριστοδούλου, η οποία ξεχωρίζει από μακριά με το μοναδικό της χαμόγελο, την αστείρευτη ενέργεια της και την θετική της αύρα.

Η Κύπρια τραγουδίστρια πιο ώριμη από ποτέ, μιλάει αποκλειστικά στο The Touch και αποκαλύπτει γνωστές και άγνωστες πτυχές του εαυτού της, την αγάπη της για την μουσική, την συνεργασία της με τον Μάριο Χαπέρη, τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια, αλλά και το ενδεχόμενο δημιουργίας της δικής της οικογένειας.

 

Ήταν πάντοτε όνειρο σου το τραγούδι και η μουσική;

Πιστεύω οτι τραγουδιστής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι με το ”μικρόβιο” της καλλιτεχνικής φύσεως, όποια και αν είναι αυτή. Το αντιλαμβάνεσαι από τη νεαρή σου ηλικία και όσο μεγαλώνεις το καλλιεργείς. Έτσι και εγώ από τα πέντε μου ήξερα πως με συγκινούσε το τραγούδι και όσο μεγάλωνα, τόσο πιο σίγουρη ήμουν για το όνειρο μου!

Μελετώντας το βιογραφικό σου, σπούδασες Ελληνική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Ήταν καθαρά επιλογή σου το να ακολουθήσεις τον ”καλλιτεχνικό δρόμο”;

Εννοείται. Ήθελα να πάρω το πτυχίο μου γιατι ήταν ένας στόχος μου που ήθελα να επιτευχθεί. Δεν σου κρύβω πως ένα μεγάλο κίνητρο για να τελειώσω χωρίς καθυστέρηση τις σπουδές μου ήταν ότι ήθελα να κάνω το τραγούδι επάγγελμα. Έτσι και έγινε!

Πως ήταν η εμπειρία σου στο X Factor 2 και ποια η γνώμη σου για ολα αυτά τα ταλεντ σοου; Σου δόθηκαν ευκαιρίες;

Είμαι υπερ των ταλεντ σοου γιατι καλώς ή κακώς είναι ίσως, ο πιο άμεσος και σχετικά εύκολος τρόπος να προβληθεί κάποιος και να δείξει το ταλέντο και το άστρο του. Όσον αφορά, το αν μου δόθηκαν ευκαιρίες, σου δίνονται ναι, αλλά εναπόκειται στον καθένα πως θα τις αξιοποιήσει. Έτσι και αλλιώς, ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του σε αυτή τη ζωή.

Συνεργάστηκες με τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελληνική δισκογραφία: Γιάννη Πλούταρχο, Νότης Σφακιανάκη, Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα, Νίκο Κουρκούλλη, Πάνο Κιάμο, Γιώργο Μαζωνάκη και τώρα στο Ποσειδόνιο με τον Χρίστο Χολίδη. Ποια απ’όλες αυτές τις συνεργασίες ξεχωρίζεις και γιατί;

Έχω πολύ όμορφες και αξιόλογες συνεργασίες στο ενεργητικό μου. Οι καλύτερες συνεργασίες μου όμως, ήταν αυτές με τον Παντελή Παντελίδη και το Νότη Σφακιανάκη!

Τα τραγούδια σου Δικηγόρος, Μια Νύχτα στην Αθήνα, Ευβοιώτισσα σε παραγωγή Μάριου Χαπέρη και Gabi Music έχουν γίνει τεράστια επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μίλησε μου λίγο γι’αυτό.

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που και τα τρια μου τραγούδια έχουν γίνει αγαπητά στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι τραγουδια που με το που τα ερμήνευσα στο στούντιο αμέσως τα ήθελα δικά μου. Ένιωσα πως με κάνουν χαρούμενη και μου βγάζουν προς τα έξω όλα μου τα θετικά συναισθήματα. Σκέφτηκα πως αφού με κάνουν εμένα να νιώθω έτσι, θα έκαναν και τον κόσμο που θα τα άκουγε να νιώσει έτσι. Κακά τα ψέματα, ζούμε σε μια εποχή που θέλουμε τραγούδια να μας ανεβάζουν ψυχολογικά. Και πιστεύω τα καταφέραμε!

 

Ζεις μόνιμα Αθήνα ή πηγαινοέρχεσαι και για εμφανίσεις στην Κύπρο;

Τα τελευταία έξι χρόνια ζούσα στην Αθήνα. Τώρα όμως, πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και γιατι πεθυμώ τον τόπο μου.

Τι μας επιφυλάσσεις στο άμεσο μέλλον όσον αφορά τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Εγώ και η ομάδα μου βρισκόμαστε σε μια πολύ δημιουργική φάση. Συνεχώς δοκιμάζουμε νέα πράγματα και σύντομα θα έχετε και άλλα τραγούδια για να απολαύσετε και εύχομαι να τα αγαπήσετε.

Η κρίση στην Αθήνα έχει επηράσει και την νυχτερινή ζωή; Ο κόσμος κατακλύζει τα μαγαζιά όσο παλιά;

Εννοείται πως η οικονομική κρίση μεταφέρθηκε και στον τρόπο διασκέδασης. Επηρεάστηκε η νυχτερινή ζωή γιατι ο κόσμος πλέον, αν και βγαίνει έξω και δίνει το παρόν του στα μαγαζιά που τραγουδάμε δεν θα καταναλώσει όπως παλιά το ίδιο ποτό και λουλούδι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν δίνει το παρόν του στους καλλιτέχνες που αγαπά.

Τι σου αρέσει να ασχολείσαι τον ελεύθερο σου χρόνο;

Μου αρέσει να γυμνάζομαι και να χαλαρώνω βλέποντας ταινίες.

Είναι στα άμεσα σου σχέδια να δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια;

Θέλω να δημιουργήσω οικογένεια γιατι πιο μεγάλη ευλογία και πληρότητα δεν έχει. Χρειάζεται όμως πολύς χρόνος και αφοσίωση. Γι’αυτό δεν βιάζομαι…