ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Νικόλας Χριστοφή: Ποιος είναι ο fashion blogger για τον οποίο μιλούν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και Μεξικό;

Το μοντέλο και δημοσιογράφος, Νικόλας Χριστοφή μιλά για την επίδραση που έχουν τα social media στην Κύπρο, το blogging αλλά και τους fashionistas που ζουν ανάμεσά μας

Περισσότεροι από έντεκα χιλιάδες ακόλουθοι στο Instagram και δυο επιπλέον χιλιάδες Likes στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Το μοντέλο και δημοσιογράφος, Νικόλας Χριστοφή μιλά αποκλειστικά στο The Touch για την επίδραση που έχουν τα social media στην Κύπρο, το blogging αλλά και τους fashionistas που ζουν ανάμεσά μας!

Με 11 χιλιάδες followers στο Instagram, άνετα θα έλεγε κανείς ότι έχεις μεγάλη επίδραση στον κόσμο. Αλήθεια, πότε αποφάσισες να γίνεις τόσο ενεργός και δραστήριος στα social media;

Ανέκαθεν ήμουν ένα άτομο που τον γοήτευε η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι απεριόριστες δυνατότητες που δημιουργεί. Ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των social media η νεότερη γενιά ομολογουμένως έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τον τρόπο της σύγχρονης επικοινωνίας, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των μεγαλύτερων στο να στρέψουν την προσοχή τους και προς εμάς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη δουλειά μας, και να επιδιώκουν συνεργασίες. Οι νέοι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ δυνατό εργαλείο, το οποίο εάν το εξελίξουμε σωστά μπορεί να μας βοηθήσει στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που η δική μου προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε σε πιο επαγγελματικό επίπεδο πριν από περίπου δύο χρόνια, έχει ήδη αρκετή απήχηση και ο κόσμος που ακολουθεί τους λογαριασμούς μου δείχνει προτίμηση σε αυτά που προτείνω.

Περίμενες εσύ αυτή την απήχηση;

Σίγουρα όχι, καθώς η απήχηση δεν είναι δεδομένη. Αυτό που εγώ προτείνω είναι ουσιαστικά η δική μου αντίληψη των πραγμάτων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μόδα και το στιλ, που είναι κάτι που αγαπώ. Το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες των social media αντιδρούν θετικά στις δικές μου προτάσεις, σίγουρα με χαροποιεί και τους ευχαριστώ.

Τι νομίζεις ότι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να σε ακολουθεί;

Πιστεύω ότι αυτοί που με ακολουθούν είναι άτομα που τους αρέσουν οι προτάσεις μου και το προσωπικό μου στιλ.

Τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείσαι και μέσα από την προσωπική σου ιστοσελίδα nickchristopher.style μέσα από την οποία δίνεις συμβουλές για το στιλ. Πες μου λίγα λόγια γι’ αυτό…

Έχοντας σπουδάσει δημοσιογραφία και μέσα από την εμπειρία που απέκτησα ως lifestyle editor και ως editor-at-large σε μεγάλα περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα, θεώρησα πως ήμουν έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα δημιουργώντας κάτι δικό μου, μέσα από το οποίο να μπορώ να επικοινωνώ πιο άμεσα με τους αναγνώστες για θέματα μόδας και στιλ. Το nickchristopher.style είναι ένα προσωπικό στοίχημα, που χαίρομαι ιδιαίτερα που μέχρι σήμερα έχει θετική απήχηση. Αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης για θέματα μόδας, αλλά και υποστήριξης εταιρειών που με στηρίζουν μέσα από τις συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει.

Τελικά, οι bloggers έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη βιομηχανία της μόδας;

Η ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας της μόδας και των fashion bloggers ήταν μια αναπόφευκτη εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη του διαδικτύου και των social media. Η σχέση αυτή αποτελεί έναν δυνατό συνδυασμό με αμοιβαίο όφελος.

Είναι τελικά ένας εύκολος τρόπος να «πουλήσεις» στο στιλ σου, βγάζοντας εύκολα χρήματα;

Δεν είναι θέμα εύκολου ή δύσκολου τρόπου να προωθήσεις τη δουλειά και το στιλ σου. Θα έλεγα το πιο δύσκολο είναι να σε εμπιστευτούν οι εταιρείες με μια αξιοπρεπή συμφωνία. Ευκαιρίες υπάρχουν, δεδομένου ότι η υλοποίηση γίνεται με επαγγελματικές προδιαγραφές και τα δύο μέρη αποδέχονται πως η δύναμη του ενός, είναι προς όφελος και του άλλου. Στο εξωτερικό η σχέση των fashion bloggers με εταιρείες για προώθηση προϊόντων, τάσεων κλπ. είναι μια συνήθης πρακτική. Στην Κύπρο, τον τελευταίο χρόνο θα έλεγα πως εξελίσσεται πιο επαγγελματικά και σταδιακά οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τη δυναμική που μπορεί να δώσει στον επικοινωνιακό τους πλάνο. Φυσικά αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή και σωστή στρατηγική, έτσι ώστε να μην χαθεί η αξιοπιστία και το προσωπικό στιλ.

Στην Κύπρο, υπάρχουν πραγματικοί fashion Bloggers;

Φυσικά και υπάρχουν! Για το μέγεθος της αγοράς, πιστεύω πως είμαστε ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός.

Κατά τη δική σου άποψη, ποια είναι τα κριτήρια ενός καλού fashion blogger;

Είναι πολλά… Θα σου πω το πιο σημαντικό που είναι να ενημερώνεται συνεχώς για αυτό που εκπροσωπεί. Για παράδειγμα, αν ασχολείσαι με το street style blogging πρέπει να γνωρίζειw τις τάσεις, και να ξέρεις πώς να προσθέσεις σε αυτές το προσωπικό σου στιλ.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί έχουν πληρώσει προκειμένου να αποκτήσουν followers ακόμα και…εικονικούς. Ποια η δική σου άποψη γι’ αυτό;

Αφού είναι γνωστό, σημαίνει ότι λαμβάνουν και της ανάλογης εκτίμησης στην αγορά. Αυτό που λέω εγώ είναι πως η αρχή πιάνει πολλούς αδιάβαστους, με συνέπεια να μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί την ευρύτερη άγνοια. Ωστόσο, η τριβή δημιουργεί γνώση και η γνώση, επίγνωση. Εάν κάποιος θέλει να προκαλέσει εντυπώσεις, καλύτερα να επιλέξει να το κάνει μέσα από τη δουλειά του και όχι μέσα από ψεύτικα νούμερα χωρίς περιεχόμενο.

Σωστά. Όμως, η επιτυχία που καθορίζεται πιστεύεις; Στα νούμερα ή στις εταιρείες που θα σε προσεγγίσουν για να διαφημίσεις τα προϊόντα τους;

Επιτυχημένα post είναι αυτά που προκαλούν την αντίδραση του κόσμου. Χαίρομαι πολύ που λαμβάνω μηνύματα και ερωτήσεις από κόσμο που διαβάζει την ιστοσελίδα μου ή βλέπει τις αναρτήσεις μου στο Instagram και το Facebook. Αυτό σημαίνει πως αναγνωρίζουν τη δουλειά και τις γνώσεις μου. Όταν αυτό προκαλεί και το ενδιαφέρον εταιρειών για συνεργασία, σίγουρα είναι μια εξίσου θετική εξέλιξη.

Τι σε εκνευρίζει περισσότερο στο χώρο;

Τα άτομα που κάνουν τζάμπα δουλειές απλώς για να προβληθούν. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για περιορισμένο χρόνο και ακολούθως να εξαφανίζονται.

Αν έβλεπες μια κακοντυμένη γυναίκα στο δρόμο, θα την πλησίαζες για να της δώσεις μια συμβουλή;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν διαχωρίζω τον κόσμο σε κακοντυμένο και καλοντυμένο. Υπάρχει πάντοτε ο παράγοντας προσωπικό στιλ που είτε σου αρέσει, είτε όχι. Με βάση τη δική μου αισθητική μπορεί να εντοπίζω λάθη, αλλά δεν θα πιάσω κανένα να του πω πως αυτό που έχει επιλέξει να φορέσει δεν του πάει…

Εσύ πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον; Θα ήθελες να συνεχίσεις να κάνεις αυτό το πράγμα ή μήπως έχεις κάτι άλλο κατά νου;

Πρώτα από όλα, αυτό το κάνω γιατί μου αρέσει και θα συνεχίσω να το κάνω για όσο με ευχαριστεί. Το μυαλό μου είναι πάντα σε εγρήγορση αναζητώντας και νέα ερεθίσματα. Για την ώρα, είμαι πολύ τυχερός που μεγάλες εταιρείες – όπως για παράδειγμα η GAP – έχουν δει τη δουλειά μου και με έχουν συμπεριλάβει στους fashion bloggers με τους οποίους συνεργάζονται. Φωτογραφίες μου για τα GAP  έχουν φιλοξενηθεί από τα επίσημα site της εταιρείας στο Ισραήλ, το Μεξικό, το Λίβανο, την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ παράλληλα η σελίδα styld-by.com (http://www.styld-by.com/es/contributors/nicholas-christopher), με περισσότερο από 1.000.000 viewers καθημερινά, έχει φιλοξενήσει φωτογραφίες μου, από τη συνεργασία μου με τα GAP, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό και σημαντικό για εμένα. Το τελευταίο εξάμηνο, και με την περαιτέρω ανάπτυξη του λογαριασμού μου στο Instagram, αρκετά μεγάλα sites και λογαριασμοί που εξειδικεύονται στη μόδα έχουν αναδημοσιεύσει, μετά από έγκρισή μου, φωτογραφίες που έχω αναρτήσει. Αν ψάξει κανείς το όνομα μου θα βρει φωτογραφίες μου στο μεξικάνικο portal fashionablymale και σε άλλα sites  στον κόσμο.

Ωστόσο, δεν είσαι απλά ένα άτομο που έχει γνώσεις στη μόδα αφού στο παρελθόν έχεις εργαστεί και ως μοντέλο…

Ναι, το έχω κάνει στο παρελθόν. Έχω δουλέψει σε αρκετές καμπάνιες στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα φωτογράφο Καλλιόπη Καρβούνη που με επέλεξε για να συμμετάσχω στο τελευταίο της λεύκωμα με τίτλο Greek Youth, καθώς επίσης και η συμμετοχή μου σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ντοκιμαντέρ της ERT-World κ.α. Το τελευταίο διάστημα είμαι επίσης σε συζητήσεις με έναν Οίκο του εξωτερικού, για συνεργασία, ωστόσο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Αν όλα πάνε όπως πρέπει, θα είσαι σίγουρα από τους πρώτους που θα το αναφέρω (γέλια)

Ο χώρος της τηλεόρασης, θα σε ενδιέφερε; Για παράδειγμα, αν είχες ένα ένθετο μόδας;

Όπως σου είπα είμαι Δημοσιογράφος. Μάλιστα, την πτυχιακή μου την έκανα στο Πολιτικό Ρεπορτάζ με θέμα τη Διπλωματία. Το ότι ασχολούμαι με τη μόδα, δε σημαίνει πως δεν έχω και άλλα ενδιαφέροντα. Αν υπήρχε μια πρόταση θα την αξιολογούσα πολύ πριν αποφασίσω, γιατί η τηλεόραση είναι ένα πολύ δυνατό Μέσο που μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά στην ουσία δεν είναι. Όταν βέβαια γίνεται με επαγγελματισμό.

Instagram:

Nick_Christopher (http://instagram.com/nick_christopher)

Website:

www.nickchristopher.style

Facebook Page: https://www.facebook.com/nickchristopher.style/