ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Χρήστος Κωνσταντίνου: «Έδωσα δεύτερες ευκαιρίες σε άτομα που δεν άξιζαν και ήταν αχάριστα»

Είναι έξω καρδιά και σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου!

Αν και νεαρός σε ηλικία, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ελληνικές εκπομπές αναπαράγουν συνεντεύξεις του.

O δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντίνου «άνοιξε την καρδία του» και μίλησε στο «The Touch».

Ανθρώπινος, ειλικρινής, μιλά για πισώπλατες μαχαιριές που δέχτηκε από συναδέλφους του, την πορεία του στον χώρο και την φιλία του με την Ελένη Μενεγάκη.

Τι λέει για Βασιλιάδες και Βασίλισσες στην κυπριακή τηλεόραση; Πιστεύει στον όρο φιλία;  Τέλος, συγκινεί με τα λόγια του όταν θυμάται την μητέρα του.

Συντάκτρια: Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου

«Θεωρώ ότι η Κωνσταντίνα πρέπει να είναι στην τηλεόραση… Είναι μια εναλλακτική παρουσιάστρια, δεν είναι η κλασσική ξανθιά, που θα το παίξει «άσχετη» και «χαζούλα»

 

Καταρχάς, θέλω να μου μιλήσεις για τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Με το που τελείωσα το πολεμικό ναυτικό, πήρα ένα αεροπλάνο και πήγα στην Ελλάδα για σπουδές. Ήμουν εκεί όπου πήρα το πτυχίο μου στην Γενική Δημοσιογραφία και εξειδίκευση στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και διαδίκτυο. Παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλευα σε πολλές εκπομπές με παρουσιάστριες πρώτης γραμμής στην Ελλάδα.

Από μικρός ήθελες να μπεις στο «πετσί» του δημοσιογράφου;

Από μικρός μου άρεσε να μιλάω με τον κόσμο και να μαθαίνω τις ιστορίες του. Με ενδιέφερε πιο πολύ η ουσία από τον κάθε άνθρωπο και όχι απαραίτητα το κουτσομπολιό και η ίντριγκα. Πάντα ήθελα να μαθαίνω και να αναδεικνύω κάποια ιστορία. Από ένα σημείο και μετά σκέφτηκα πως αυτή ήταν η δουλειά που ήθελα να κάνω.

Ποια τρία πρόσωπα στον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης ξεχωρίζεις και γιατί;

Η Ελένη Μενεγάκη γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει μια σταθερή αξία, με ότι νούμερα κι αν κάνει θέλεις πάντα να την βλέπεις. Είναι μια «φίλη» σου που θέλεις να την παρακολουθείς πάντα. Ένα άλλο πρόσωπο που μου αρέσει στην τηλεόραση είναι ο Αντώνης Σρόιτερ στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha Ελλάδος». Είναι πάρα πολύ καλός στον λόγο του και είναι ένας από τους καλούς, καινούργιους δημοσιογράφους που θα συνεχίσουν να διαπρέπουν και στο μέλλον. Επειδή είμαι και της ενημέρωσης μου αρέσει και η Στέλλα Στυλιανού στο «Omega». Θεωρώ ότι είναι μια παρουσιάστρια που έχει τα φόντα να φύγει και εκτός Κύπρου γιατί η φωνή της είναι τόσο σωστή, είναι σοβαρή δημοσιογράφος, κρατάει ένα επίπεδο και είναι πολύ σωστή στη δουλειά της. Μπορεί άνετα να πάει και σε ένα μεγάλο κανάλι στην Ελλάδα.

Ένιωσες ποτέ να σε προδίδουν στον χώρο της δουλειάς; Πως αντιδράς στα κουτσομπολιά;

Πολλές φορές το έχω νοιώσει αυτό, στην αρχή επηρεαζόμουν πολύ και από αχαριστίες και από συναδέλφους πισώπλατα. Με τον καιρό και από την πείρα ξέρεις να διαχωρίζεις την δουλειά με την φιλία. Μέσα σου λες ότι «ήρθα εδώ να κάνω την δουλειά μου και θα φύγω». Βάζεις τους δικούς σου διαχωριστικούς τοίχους, αλλά σίγουρα υπήρξαν άτομα στην δουλειά όχι που με πρόδωσαν, που ξέχασαν ότι τα έχω βοηθήσει.

«Ήμουν από τους λίγους που με έβαλε στο καμαρίνι της σε δύσκολες εποχές για αυτήν, με συμβούλευε τι να κάνω…»

Έχεις αποκτήσει φιλίες στον χώρο της δημοσιογραφίας; Πιστεύεις στον όρο φιλία;

Είμαι δύσκολος στο να πω ότι κάποιος ή κάποια είναι φίλος, φίλη μου γιατί άλλο να είσαι γνωστός, άλλο φίλος. Είμαι καλός συνάδελφος. Ξέρω να σεβαστώ αυτόν που έχω δίπλα μου. Αλλά να πω ότι κάποιος είναι φίλος μου χρειάζεται κόπο και μπορώ να σου πω ότι παρόλο που είμαι σε έναν χώρο που δύσκολα υπάρχουν φιλίες, έχω πολλές φίλες κολλητές που κάνουμε παρέα, που θα κλάψω και θα γελάσω μαζί τους. Τους «έδειξα» και μου «έδειξαν»  την αλήθεια τους. Έδωσα όμως, δεύτερες ευκαιρίες σε άτομα που δεν άξιζαν και ήταν αχάριστα. Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στους ανθρώπους που θέλουν να μας κάνουν παρέα γιατί πολλές φορές οι βλέψεις τους δεν ανταποκρίνονται στην φιλία και στην παρέα, αλλά έχουν ως στόχο να αρπάξουν από εσένα όσα περισσότερα πράγματα μπορούν να εκμεταλλευτούν.


Ελένη Μενεγάκη… Ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σου, αφού ήταν μια από τις γυναίκες που σε βοήθησαν στα βήματα της δημοσιογραφικής σου πορείας.

Θεωρώ πως είμαι από τους τυχερούς δημοσιογράφους καθώς όταν σπούδαζα στην Ελλάδα, πήγαινα και την έβλεπα στην εκπομπή της. Ήταν από τις γυναίκες που με βοήθησαν για ένα πολύ σημαντικό πράγμα που δεν θέλω να αναφερθώ, αυτή ξέρει. Ήμουν από τους λίγους που με έβαλε στο καμαρίνι της σε δύσκολες εποχές για αυτήν, με συμβούλευε τι να κάνω στις σπουδές μου και πως να προχωρήσω. Την υπεραγαπώ πολύ και όπου και αν είμαι την θυμάμαι σαν μια όμορφη ανάμνηση. Είναι πολύ σημαντικό ένας νέος και Κύπριος προπάντων να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει η νούμερο ένα παρουσιάστρια της Ελλάδας!

Ανήκεις στο δυναμικό του νεοσύστατου καναλιού «OMEGA». Μίλησε μου λίγο για τις αρμοδιότητες σου και την επαγγελματική σου πορεία.

Όταν ήρθα από την Ελλάδα στην Κύπρο, ξεκίνησα στο «ΣΙΓΜΑ»,  ήμουν σε μια εκπομπή και με το που τελείωσα πήγα στο τότε «MEGA». To «MEGA» έγινε «OMEGAONE», μετά «TVONE» και τώρα «OMEGA». Θεωρώ ότι είναι ένα κανάλι το οποίο έχει μια μεγάλη ιστορία και πάρα πολλά πράγματα να δώσει στον κόσμο. Τα καλύτερα έρχονται!

«Θυμάμαι όταν ήμουν αρχισυντάκτης των καλλιστείων μαζί με τον Τάσο Θεοδώρου το 2016, όπως επίσης και όταν βοηθώ κόσμο που το έχει ανάγκη.»

Πιστεύεις στον όρο «Βασίλισσα» της Κυπριακής τηλεόρασης;

Όχι, δεν πιστεύω πως υπάρχει ο όρος αυτός. Βασικά, δεν πιστεύω σε «Βασίλισσες και Βασιλιάδες»,  γιατί η τηλεόραση είναι ένα μέσο που σε ανεβάζει και σε κατεβάζει σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Η τηλεόραση είναι ένας συνεχόμενος αγώνας και κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται.

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους είναι μια παρουσιάστρια που έχει αποδείξει με τα χρόνια πως παραμένει στη κορυφή και ο κόσμος την αγαπάει. Ποια η γνώμη σου;

Είναι από τις καλύτερες παρουσιάστριες στην Κύπρο, πήγαινε με ένα τέμπο και προχωρούσε. Ξεκίνησε ψυχαγωγία τότε που δεν υπήρχαν ψυχαγωγικές εκπομπές. Ήταν το νέο και φρέσκο πρόσωπο και σιγά-σιγά έχτιζε πάνω σε αυτό.

Η άποψη σου για την Κωνσταντίνα Ευριπίδου;

Θεωρώ ότι η Κωνσταντίνα πρέπει να είναι στην τηλεόραση, έχει κόσμο όπου την παρακολουθεί. Είναι μια εναλλακτική παρουσιάστρια, δεν είναι η κλασσική ξανθιά, που θα το παίξει «άσχετη» και «χαζούλα». Έχει το κοινό της, έχει το διαφορετικό και ότι δεν είναι ίδιο έχει χώρο στην τηλεόραση!

Τρία χαρακτηριστικά σου, θετικά και αρνητικά. Τι θα ήθελες να αλλάξεις στον εαυτό σου;

Είμαι ευχάριστος, έχω υπομονή και επιμονή. Τρία αρνητικά μου είναι ότι αγχώνομαι εύκολα, είμαι σπαστικός και δεν πηγαίνω ποτέ στην ώρα μου σε ραντεβού. Κάτι που θα ήθελα να αλλάξω στον εαυτό μου είναι πως θα ήθελα να είμαι πιο επιλεκτικός με ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή μου και να μην δίνω δεύτερη ευκαιρία.

Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

Υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου αλλά κυρίως θυμάμαι την εποχή που βρισκόμουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες σε ελληνικές εκπομπές. Θυμάμαι όταν ήμουν αρχισυντάκτης των καλλιστείων μαζί με τον Τάσο Θεοδώρου το 2016, όπως επίσης και όταν βοηθώ κόσμο που το έχει ανάγκη. Για παράδειγμα βοήθησα έναν άνεργο άνθρωπο που είχε δέκα μέρες να φάει και κοιμόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του βρήκαμε σπίτι. Μια άλλη σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, ήταν όταν μια κοπέλα 27 ετών, δεν γνώρισε τον χαμένο αδερφό της ποτέ και τον βρήκαμε στην Αμερική.


Πραγματοποίησες όλα σου τα όνειρα και στόχους; Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς μελλοντικά;

Θέλω να κάνω αρκετά πράγματα ακόμα στον χώρο της δημοσιογραφίας και στις δημόσιες σχέσεις. Δεν επαναπαύομαι κι αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η σχέση με τον κόσμο και τον ανθρώπινο παράγοντα!

Eίχες αδυναμία στην μητέρα σου. Τι θυμάσαι από αυτή και τι συμβουλές σου έδωσε που δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ;

Ήταν μια άξια μητέρα που την χάρηκα μέχρι τα 26 μου χρόνια. Αυτά τα χρόνια ήταν πολύ γεμάτα για μένα, γιατί ήταν μια γυναίκα που με μεγάλωσε και μου έμαθε αρχές. Μου έδωσε αξίες σαν άτομο και αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν όταν μου έλεγε να σεβόμαστε τον κόσμο και τους μεγαλύτερους μας, να μην χαριζόμαστε και να μην γινόμαστε ρεζίλι. Μια συμβουλή που μου έδωσε πριν πεθάνει είναι να προσέχω όσο μπορώ!