ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μαγεία σε τρία μεσαιωνικά γεφύρια της Κύπρου!

O Βασίλης μας ταξιδεύει σε μεσαιωνικά γεφύρια.

Μαζί με τον «εξωγήινο» δίσκο του, το Ηandpan, βρέθηκε στο Δάσος Πάφου και πιο συγκεκριμένα στο γεφύρι του Τζιελεφού, του Ρουδιά και στο γεφύρι της Ελιάς.

Το βίντεο με τίτλο “Three Bridges” έλαβε χώρα στα μαγευτικά αυτά τοπία, όπου κάποτε μεταφερόταν χρυσός από το Τρόοδος στην Πάφο, και σήμερα μεταφέρονται αυτά τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα δημιουργώντας ένα κλίμα ονειρικό, γεμάτο μαγεία…

Σε ένα θεωρητικά ιδιαίτερο ρυθμικό μοτίβο, όπου ο κάθε χρόνος δεν έχει απαραίτητα την ίδια διάρκεια με άλλους, το ασύμμετρο 7/8, γνωστό και από το Καλαματιανό ρυθμό, χτίζεται μια ιστορία, μια μουσική περιπέτεια με ιδιαίτερες ηχητικές αποχρώσεις και μελωδικούς παραλληρισμούς. Σε μια αποκλειστικά δική του σύνθεση, ο Βασιλής δίνει μια άλλη νότα στην ομορφιά του μονοπατιού δημιουργώντας μαζί με τη φύση.

Η ενορχήστρωση του κομματιού εκτός από το Ηandpan περιλαμβάνει κύμβαλα και Cajon, ένα ξύλινο κρουστό μουσικό όργανο αφρο-περουβιανής προέλευσης. Το σύνολο των ποικίλων αυτών ήχων ρυθμίζει τις ανθρώπινες αισθήσεις, δημιουργώντας ένα κοντράστ συναισθημάτων.

Το φιλμάκι είναι μια δημιουργία της No Photos Only Videos που δεν παύει να μας εκπλήσσει κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο αφού με φόντο τις μοναδικές τοποθεσίες στην Κύπρο, δίνει μια αυθεντική κινηματογραφική ματιά σε κάθε της video.

ΠΗΓΗ: onemanshow.com.cy