THE TOUCH

THE TOUCH

3 απόμερες παραλίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς! (photos)

Εναλλακτικές, ήσυχες, με άγρια ομορφιά!

Λατρεύεις το καλοκαίρι, τη θάλασσα, τον ήλιο, τις βουτιές, την περιπέτεια!

Αναντίλεκτα, η Κύπρος διαθέτει υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και φυσική ομορφιά, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των “εναλλακτικών” λουομένων, αυτών που προτιμούν τις ήσυχες και λιγότερο κοσμικές παραλίες, χωρίς ρακέτες, παιδικές τσιρίδες, ταβέρνες, μπαράκια και “σφίχτερμεν” να επιδεικνύουν τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς τους, τότε αυτές οι 3 απόμερες παραλίες του νησιού, απευθύνονται σε εσένα!

 

Τρυπητή (Ζαπάλο)

Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στον κόλπο Ζαπάλο (κάτω από το Ιερό Απόλλωνα Υλάτη) και για να την επισκεφτείς θα πρέπει να κατέβεις μία απότομη κατηφόρα με τζιπ 4×4 ή… με τα πόδια που είναι αρκετά κουραστικό, ειδικά στην επιστροφή με τον καυτό ήλιο να είναι πάνω από το κεφάλι σου. Όταν φτάσεις, θα δεις μπροστά σου να απλώνεται μία τεράστια έκταση που σε περιμένει να την εξερευνήσεις. Tip: Πάρε μαζί σου όλα τα απαραίτητα. Νερό, φαγητό, ομπρέλα, τσιγάρα, αναπτήρα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα (μα τίποτα!) εκεί γύρω! Η ταλαπαιπωρία αξίζει όμως και με το παραπάνω, αφού το ειδυλλιακό σκηνικό θα σε ανταμείψει!

 

Μανσούρα (Γερόνησσος)

Για να φτάσεις σε αυτό το απόμερο χωριό της Τηλλυρίας, θα πρέπει να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα! Καλύτερα να διοργανώσεις ένα road trip με την παρέα σου από νωρίς το πρωί και να επισκεφτείς και άλλες παραλίες που βρίσκονται στη διαδρομή από Πόλη Χρυσοχούς προς τα χωριά της Τηλλυρίας, όπως αυτή του Πωμού και του Παχύαμμου (βλ.φώτο).

Η παραλία της Μανσούρας θα σου χαρίσει ρετρό εικόνες και θα σε συναρπάσει με τα περιέργα σκουρόχρωμα και ογκώδη βράχια της. Φυσικά δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό καλύτερα να πας εξοπλισμένος. Αν θες να συνεχίσεις την περιπέτειά σου, μπορείς να κατευθυνθείς μέχρι τον Κάτω Πύργο. Tip: δοκίμασε φρέσκο ψαράκι και παγωμένη μπύρα στο ταβερνάκι Μανσούρα, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

Λάρα (Παραλία Χελώνων)

Είναι ένα από τα πιο ενεργειακά σημεία του νησιού. Φυσικά, όπως και στις προηγούμενες δύο παραλίες, η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη, αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο. Αν επισκεφτείς την παραλία της Λάρας, που βρίσκεται στην “είσοδο” του Ακάμα, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, κυρίως ως προς το που θα τοποθετήσεις την ομπρέλα και όλη την πραμάτια σου (η παραλία δεν είναι οργανωμένη), αφού στη φημισμένη χρυσή αμμουδιά της επιλέγουν εδώ και αρκετά χρόνια οι χελώνες καρέτα – καρέτα και οι πράσινες χελώνες να γεννήσουν τα αυγά τους. Tip: Μπορείς να φτάσεις εκεί από τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας, αλλά προσωπικά θα σου συνιστούσα να επιλέξεις τη διαδρομή από το χωριό Ίνια της Πάφου, που είναι πραγματικά υπέροχη! Μπορείς να πας με κανονικό αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να οδηγείς πολύ αργά, γιατί ο δρόμος είναι γεμάτος απότομες στροφές και πέτρες. Σου υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη και οι λουόμενοι στην εν λόγω παραλία θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

 

Κ.Κ